Board Game Design XXL

Spellenmaakgilde prototype beurs

Het Spellenmaakgilde organiseert een aantal keer per jaar een ‘Board Game Design XXL’ evenement. Deze evenementen zijn bijna hetzelfde als onze normale MeetUps in verschillende steden, maar (zoals de naam al doet vermoeden) is ‘Board Game Design XXL’ een stuk groter. De hele dag presenteren meerder boardspelontwerpers hun spellen aan de bezoekers van de beurs. De meeste bezoekers zijn bordspelliefhebbers zoals wij, maar er komen ook steeds meer uitgevers langs om te kijken welke nieuwe spellen er worden ontwikkeld. En wie weet vind je één van onze spellen binnenkort bij je in de winkel. 

Board Game Design XXL

Wat is het?

Het Spellenmaakgilde is een collectief van bordspelauteurs. Meerdere keren per maand komen wij in 10 verschillende steden in het land samen om prototypes te testen en nieuwe concepten met elkaar te bespreken. Ook zijn we vaak te vinden op verschillende bordspelevenementen in binnen- en buitenland.

Evenementen van anderen zijn erg leuk natuurlijk, maar de focus ligt daar niet op het ontwerpen van spellen. Wij vonden het tijd voor ons eigen evenement. Een evenement waar bordspel ontwerpers en -liefhebbers samen komen om met elkaar nieuwe spellen te spelen in verschillende stadia van ontwikkeling. Afgelopen september hebben we onze eerste ‘XXL‘ editie georganiseerd in Amsterdam. En dat was een groot succes, meer dan 20 ontwerpers met hun prototypes en meer dan 100 bezoekers hebben een fantastische dag gehad! 

Vandaar dat we weer een ‘XXL‘ evenement organiseren en deze keer in Utrecht op een prachtige locatie! Graag nodigen wij je uit om langs te komen op zaterdag 17 februari in Bibliotheek Neude. Meer dan 20 bordspelontwerpers zullen hun laatste games presenteren.

Alle spelauteurs presenteren een hele of halve dag hun nieuwe spel(len). Binnenkort zullen we op onze website en social media kanalen aangeven welke spellen er kunnen worden getest. En wie weet, misschien ontdekt je je nieuwe favoriete spel 🙂

de spellen

Welke spellen kun je spelen?

vorige edities

Amsterdam Board Game Design XXL 2023

Spellenmaakgilde

We hebben een eigen ‘Discord’ groep waarin spellenmakers met elkaar overleggen en tips delen. Je bent van harte welkom om erbij te komen.