Spelauteur prijs

meer info

Over de prijs

Het Spellenmaakgilde is een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in Nederland te bundelen. Elke maand organiseren we speltestavonden op meerdere plekken. Naast nuttig, zijn de avonden ook leuk. De sfeer is informeel, gezellig en relax. Op de hoogte blijven? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief!

We hebben een eigen ‘Discord’ groep waarin spellenmakers met elkaar overleggen en tips delen. Je bent van harte welkom om erbij te komen, dat kan via deze link.

Bestaansreden voor de Spelauteur Prijs Nederland

Elk jaar worden er meer spellen uitgegeven die door Nederlandse auteurs bedacht zijn. De consument is echter nog relatief onbekend met het feit dat spellen bedacht worden door spelauteurs.

Pas sinds de oprichting van het Duitse SAZ in 1991 dat er meer aandacht is gekomen voor de bedenkers van het spel. De spelauteur staat echter veelal nog op de achtergrond; zeker als men dat vergelijkt met de schrijvers van boeken. En hoewel er dus nog een hele weg te gaan is in de spellenbranche voordat de vergelijking met boekenschrijvers gemaakt kan worden, is deze prijs een klein stapje in die richting.

history

Doelen van de prijs:

  • Bekendheid geven aan het vak spelauteur
  • Nederlandse spelauteurs nationaal en internationaal op de kaart zetten (Dutch Design)
  • Vergroten bekendheid van de spellen van Nederlandse spelauteurs

 

 

 

De organisatie

De organisatie van de Spelauteur Prijs Nederland is in handen van het Spellenmaakgilde. Het Spellenmaakgilde zorgt ervoor dat er een uitvoerend comité is dat de prijs organiseert. De commissie-leden zijn belast met de procedures en administratieve taken. Deze leden zijn tevens uitgesloten van nominaties van de Spelauteur Prijs Nederland om de onafhankelijkheid van de juryleden te kunnen waarborgen.

Het uitvoerend comité 2021, onder leiding van Dennis

Spellenmaakgilde

We hebben een eigen ‘Discord’ groep waarin spellenmakers met elkaar overleggen en tips delen. Je bent van harte welkom om erbij te komen.